sâmbătă, 9 octombrie 2010

Usa dintre suflete

Un ciocanit usor se aude in usa de la intrare.
Barbatul grizonat total la doar 38 de ani, da televizorul mai incet si se apropie de usa deschizand-o fara a se uita pe vizor.
In fata lui un batranel cu chelie si putin adus de spate il privea cu lacrimi in ochi. Acesta il imbratiseaza cu toata forta lui si emotia se transforma in lacrimi puternice.
Barbatul de 38 de ani e nedumerit dar atins de modestia acelei imbratisari. Surprinzator, ii face bine. Ii sterge cu buretele anii trecuti, anii rai, anii maturitatii lui ca barbat. Asta isi dorea! Isi dorea sa ierte, foarte mult…dar nu oricum.
Cand batranul il slabeste usor si face un pas inapoi barbatul de 38 de ani se vede pe sine insusi in fata lui. Se vede atunci cand avea 25 de ani. Incremeneste cu ochii mari, bulbucati. Nu viseaza, niciodata nu a avut asemenea vise.
Clipeste doar pentru a fi si mai speriat. Acum se vede pe sine la 18 ani si nu mai intelege nimic. Se incrunta si ridurile din jurul ochilor se inmultesc. Se uita pe holul blocului in stanga apoi in dreapta…creierul lui nu poate percepe asa ceva…
Se uita iar la copil ca sa isi vada ochilor acelasi batran de mai devreme. Inghite in sec si plange.
Tema: iertare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu