sâmbătă, 9 octombrie 2010

The old jazz masteri

Vantul sburlea nisipul pe plaja pustie,din peninsula Baja,iar valuri saltarete loveau tarmul intr-o insiruire ritmica.
Gandurile il duceau departe ,in fantana amintirilor ,tocmai in perioada copilariei.Si la relatia cu tatal sau.
Maestrul se apropia cu pasi repezi de ce-al saptelea deceniu din viata sa.Avea pielea fetei aspra,biciuita bine de vanturile sudului,pe unde navigase ani intregi,o frunte lata care era brazdata de riduri precum Marele Zid Chinezesc taie imensa tara, iar in ochii sai patrunzatori se citeau locuri si personaje felurite.
Soarele isi sapa incet dar sigur drumul in mare,lasand o paleta calda de culori sa danseze pe cer,pana cand luna va trona pret de cateva ore pe cerul instelat.
Ciudat dar terasa barului,unde statea sprijinit de un stalp de lemn,ii aducea aminte de fatada casei unde statuse cand era copil si cu ochii mintii il vedea pe tatal sau coborand din uzina de masina -Buick,model ’49,cu un pachet in mana,care odata desfacut isi dezvalui secretul-o muzicuta.
Nemaivazut instrument,cel putin in prima auditie,dar care cunoscut mai bine a devenit cel mai bun prieten pentru maestru.
Scoate muzicuta din buzunarul pantalonilor de in ,albi ,si mai arunca o privire catre initialele L.J.,inainte sa i-o dea celui mai tanar muzician din formatia sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu