sâmbătă, 9 octombrie 2010

Poveste

Intr-un vechi ceas cu pendul, dintr-o casa si mai veche traiau trei soricei cu blanita gri si mustati roscate. Nuchi era un soricel muncitor care aduna mereu cele mai multe graunte si caruia ii placea stea seara sa se uite la filme stiintifico-fantastice. Ticu era un soricel pesimist, dar visator, ce nu vroia sa auda de probleme curente ale lumii soricesti si caruia ii placea sa scrie, desi nu adunase decat vreo trei inceputuri de romane si cam patru-cinci nuvele. Cel de-al treilea soricel se numea Otis si acesta era colectionar de bijuterii. Ii placeau lucrurile stralucitoare si aduna cu grija toti cerceii, inele si pandantivele pe care le gasea.
Cei trei se intalneau destul de des sa discute si sa povesteasca. Insa, intr-o zi Ticu cel visator a disparut fara nici o urma, iar ceilalti doi soricei n-au aflat nimic despre el timp de vreo luna.
Odata intors, Ticu era complet alt soricel! A continuat sa scrie si sa nu-l intereseze prea mult despre ce spunea TV-ul soricesc, dar devenise mult mai fericit, ca si cum ar stii cu siguranta ca toate visele sale se vor implini. Nu a vrut sa spuna nimanui unde a fost, nici macar celor doi vechi prieteni ai sai.
Nuchi si Otis erau atat de curiosi incat s-au hotarat sa-l ademeneasca pe Ticu si i-au dat sa bea suc de morcovi, mai mult decat de obicei. Sucul de morcovi in cantitati mai mari ii face pe soricei sa sughite si sa zica lucruri pe care nu le-ar zice in mod normal. Nu a cedat repede, dar intr-un final Ticu le-a spus unde a disparut timp de o luna si unde avea de cand sa revina in curand: “Am fost in varful casei nostre, si acolo, pe acest ceas imens am ascultat ticaitul sau.. Tic-tac, Tic-tac, Tic-tac!”
tema: ceasul de pe hol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu