sâmbătă, 9 octombrie 2010

Rumble in the jungle

Coada e imensa si aseazata pe 3 randuri in fata casei de bilete, Andrei, din pozitia sa, nici macar nu o vede pe femeia care vinde. Aglomeratie maxima, mirosuri diverse si galagie. Toti vor ceva, la toti le suna telefoanele si nu pot vorbi altfel decat tare. Tiganusi mici si murdari si cu mucii la nas vin sa ii ceara niste marunt ii alunga cu o miscare scurta din nas. Unii merg la Bucuresti ceilalti la Iasi si trenurile pleaca cam in acelasi timp si e buluc la casa. Majoritatea sunt barbati care considera ca asa isi dovedesc si ei barbatia ca apoi sa poata scoate ochii: “ai vazut, azi am stat la coada o ora pentru tine, ca in vremurile lu’ Ceasca, sa iau paine!” Lanturile de aur si ghiulurile sunt nelipsite precum si maieul multa pe burta.
Adrei ia atitudinea de “asta e” si isi infige privirea in pamant si merge cu ea asa.
Se aude un grai mai raspicat, apoi inca unul, apoi larma. Incep sa sara scantei din 2 malaci, grasi si grei ca plumbu. Directa, eschiva, joc de picioare, imbratisare puternica, tavalire, croseu dreapta, croseu stanga, sange, K.O.! Meciul il castiga barbatul mai bronzat, mult mai bronzat. Jandarmii, aia doi amarati si slabi si prost platiti, se plimba pe afara tragand nicotina in piept langa un stalp admirand o florareasa.
“Noi nu ne putem purta civilizat cand cumparam un bilet de tren, nu inteleg de ce speram ca politicienii sa se schimbe? Avem politicienii care ne reprezinta PERFECT!”
Tema: bilet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu