sâmbătă, 9 octombrie 2010

Speranta

Razele soarelui ,trimise de luminosul Apollo,coborau incet pe Olimp,oferindu-i muntelui o mantie calda si aurie si in acelasi timp dandu-i viata.
Zeus privea tot acest spectacol de la balconul sau,sorbind din ambrozie,ohh ce-i mai amintea de copilaria lui din Creta,si delectandu-se cu un cos de fructe proaspete.
Marite si Atotputernicule ,Zeus ! spuse Arheomedes,semizeu ,fiul lui Zeus cu o tanara printesa pe care o pacalise,sunt emisarul unor vesti proaste !
– Ce s-a mai intamplat acum? raspunse Zeus plictisit.
-Un grup de oameni s-a strecurat aseara in gradinile Olimpului si a furat mai multi maslini…
– Ce au facut?! Maslini ! pe fata i se citeste o grimasa puternica ,bolborosi ceva si apoi se uita putin in gol.
El,Zeus,stapanul cerului si al fulgerului,cel care i-a infruntat si invins pe titani,era acum jefuit de oameni.N-a avut niciodata prea mare incredere in oameni si nu i-a considerat nimic mai mult decat niste slugi si uite ca acum ii confirmau sentimentele.
Doua fulgere lovira direct in satul indicat de Arheomedes si-l distrusera.Maslini proasptat plantati ardeau in aerul serii.
Un grup de copii care se jucau intr-o padure,au vazut toata scena si au venit intr-un suflet spre casa parinteasca,unde au mai avut timp sa asculte cateva cuvinte:
-Fiule,ia semintele de maslin ramase si pleaca undeva departe de mania lui Zeus ,unde iti poti face un rost!
Azi plantatia familiei Endenopoulous cuprinde hectare intregi de maslini,citrice,o fabrica de extragere a uleiului de masline,precum si facilitati de ambalare a produselor ,foarte cautate din China pana in restaurantele vegetariene din chic ul Zurich.
Unii zic ca ar fi urmasii satenilor care au avut curajul de a fura semintele de masline din gradina lui Zeus.
Tema: maslini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu