sâmbătă, 9 octombrie 2010

Monstrul de dintisori

Mereu i-a fost frica pe randul 2. Da, randul doi, zice mami, daca treci pe-acolo te dor dintisorii. Si mereu Veronica n-a trecut, ea stie ce inseamna o masea scoasa si nu mai vrea. Pur si simplu se conformeaza sa nu se duce, nici nu vrea sa stie ce-I acolo. Azi insa e o zi deosebita, Veronica implineste 5 anisori. Si cum e dintr-o data atat de mare, mama se hotaraste s-o ia cu ea peste tot prin supermarket si sa n-o mai lase cu tati la bufetul de la intrare. Asa ca fetele fac piata sub ochii incantati ai tatalui care continua sa-si bea cafeaua departe de raioane. Si Veronica pune singurica laptele cu UHT, apoi branza topita, ajunge la salamior pentru sandwishurile de dimineata, apoi merge cu mami sa-si ia un rimel si un shampon, isi ia si ea spumant colorat de capsuni si se opreste cu ochii spre mami, care se indrepta curios spre raionul 2.
RAIONUL 2?, gandeste Veronica, dar eu nu pot merge acolo.
Dar mami e deja inainte si n-o mai poate striga, Veronica e singura in fata pericolului si trebuie sa-I faca fata. Oricum de azi e fata mare, si asta e. Asa ca se gandeste mai degraba sa-si urmareasca adversarul ca sa vada cu ce scoate monstrul dintisorii, cu un cleste, cu sfoara ca in filmele de cowboy sau pur si simplu cu mainile. Veronica isi furiseaza capul mic si blond printre pungile de cereale si priveste ingrozita inspre raionul 2. Monstrul imbracat in sort albastru isi curata clestele de dintisori prin fel si fel de pungi. Dar se ascunde ca sa nu-l vada nimeni. Si oamenii trec alandala pe langa el si nimeni nu-I zice nimic. Din stanga raionului 2, o tanti cu un baietel, mai mic ca mine, gandeste Veronica, se pregatesc sa ajunga langa Monstrul de dintisori. O, mama mama, ce sa fac acum? Isi zice Veronica ingrozita. De azi ea e fata mare, de azi trebuie sa faca ceva si oricum baietelul acela era prea mic ca sa suporte o durere asa ingrozitoare de masea. Isi scoate capul dintre pungi, darama 2 pe jos dar care erau mult prea neimportante pentru fapta ei curajoasa, si incepe sa alerge inspre baietelul care se afla in zona periculoasa. Alergand se impiedica de caruciorul unui domn, faca 2 tumbe prin cadere, se opreste brusc in fata napolitanelor si a ciocolatei cu rom care se prapadesc peste capul ei.
Isi ridica ochii uimiti inspre nenea Monstru care parea un om normal, cam de varsta tatalui ei, si apoi isi pierde privirea inspre bogatia ascunsa in zona periculoas: raionul cu dulciuri.
tema: raionul de dulciuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu