sâmbătă, 9 octombrie 2010

Pandora

arsen.smith
************
Sign in
Inbox
ICSF New Message
La dracu.
Enter
Institutul de cercetare Stintifico Fantastic va asteapta luni, 24 martie 2245, la orele 13:00 in biroul domnului adjunct al biroului de Criminalistica, centrul Pandora, in incinta vechiului sediu situat pe strada Crepusculara, nr 13, (etajul 5).
Isi incrunta sprancenele. Nu intelegea de data asta ce se mai petrecuse pe Pandora. Criminalistica?? De ce aveau nevoie de el?
Sign out
-Oo, Domnule Locotenent Smith. Nu v-am mai vazut de cand evadase Daneel din penitenciarul de pe Charon. Ce zile, domnule locotenent, ce zile!
-Zile pentru unii ca dumneavoastra domnule secretar, pentru mine a fost lipsit de interes sa-mi petrec o saptamana alaturi de oameni plicticosi.
-Hahahahaha, sunteti chiar amuzant. Sotia ce va mai face? La fel de…
-Ma grabesc. De ce m-ati chemat?
-Eu zic sa nu va mai grabiti atat. Graba strica treaba mai mereu si nu de asta avem nevoie de dumneavoastra.
-?!
-Va anunt ca maine dimineata la prima ora decoleaza nava spre Pandora. Nava unde dumneavoastra va veti afla impreuna cu o parte a echipajului de elita al insistutului nostru.
-Cum??
-Exact cum auziti, domnule Smith. Echipajul de interventie din Pandora, va cheama acolo pentru o situatie mai deosebita. Atat eu cat si conducatorul elitei, suntem de acord ca nimeni altcineva nu poate rezolva mai bine problema, ca dumneavoastra.
-Cum adica sa plec pe Pandora?? Maine??
-Trebuie sa intelegeti ca nu ne-am mai intalnit cu o astfel de situatie. Copiii din sectia de maternitate de pe Pandora dispar, in vreme ce sunt paziti de robotii de serviciu. Acestia sunt parca hipnotizati, nu-si mai amintesc nimic. Li se sterge partea din memorie in care sunt furati micutii.
-Pai, pai si eu ce sa fac acolo?? De ce nu vorbiti ce cel care lucreaza la memoria robotilor??
-Nu isi poate explica nimeni, domnule locotenent. Trebuie sa intelegeti ca daca nu era o situatie de extrema urgenta, nu apelam la serviciile dumneavoastra.
“Pandora avea cu ea o cutie pe care nu trebuia să o deschidă sub nici o formă. Împinsă de firea sa curioasă, Pandora a deschis cutia, şi toate relele din interior au scăpat şi s-au împrăştiat pe tot pământul. S-a grăbit să îi pună capacul, dar totul scăpase, excepţie făcând un lucru care stătea la fundul cutiei:Speranţa.” (Dictionar de mitologie greceasca)
tema: nava spatiala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu